Избери страница

Проектиране

Проектиране на мебели за дома:

 • Кухни
 • Спални
 • Детски стаи
 • Антрета
 • Дневни и трапезарии
 • Гардероби и гардеробни помещения
 • Преграждане на ниши
 • Бани

Проектиране на мебели за обществени сгради:

 • Офиси
 • Магазини
 • Детски градини
 • Хотели
 • Заведения

Проектирането включва следните етапи:

 • Безплатни консултации по телефон, електронна поща или при нас за обзавеждането на вашият дом, офис, магазин, хотел или ресторант.
 • Вземане на размери (ако това се налага) на помещението, в което ще се разполага обзавеждането независимо в кое населено място се намира обекта.
 • Изготвяне на работна скица и детайлна ценова оферта на мебелите.
 • При одобрение изработване на проект и 3D визуализация на обзавеждането.
 • Изготвяне на ВиК и ел. схема съобразена с проекта.

 

Проектиране на мебели

 

Защо се прави проектирането на мебели според индивидуални нужди и изисквания?

 

Все по-разпространена на пазара е услугата за проектиране на мебели според индивидуалните нужди и изисквания на клиента. Тази услуга е отлична алтернатива на традиционното серийно производство, при което потребителят има възможност да избира само и единствено измежду предлаганите в специализираните търговски обекти модели артикули. В следващите редове ще разберете точно какви са ползите и преимуществата на проектирането на мебели по индивидуална поръчка и защо се прави то.

 

Проектиране на мебели: пълноценно запълване на празните пространства – при обзавеждането на нов дом или преструктурирането на настоящия такъв често в интериора остават празни пространства, които трябва да бъдат запълнени по някакъв начин. Когато залагате на стандартизирани модели мебели, рискувате техните размери да не съответстват на въпросното пространство. В резултат може да остане значителна празнина в помещението или пък закупеният артикул да е прекалено голям и да не се побира в рамките на отреденото му място. Специалното проектиране на подобни продукти за вашите нужди обаче ще промени всичко. Такъв тип проектиране ще ви позволи да зададете точни размери, форма и други характеристики на мебелите, хармонизиращи се максимално с предвиденото за тях пространство.

 

Проектиране на мебели: намиране на най-добрите решения за интериора – проектирането според индивидуалните нужди ви дава възможност да направите моделиране на мебелите не само по отношение на размера и формата им, но и във връзка с техните цветове и дизайни. Това е особено важно, когато става въпрос за добавяне на нови елементи в домашната обстановка. Защото въпросните елементи освен да бъдат естетически издържани, трябва и да се комбинират оптимално с останалата част от интериора. Изборът в специализираните търговски обекти понякога може да се окаже недостатъчен за реализиране на така поставените цели. При проектирането на мебели според индивидуалните нужди обаче няма подобни граници и вие като потребители ще имате правото да кажете каква комбинация от цвеове и дизайни желаете. В повечето случаи производителят ще се съгласи да изпълни вашите изисквания и предпочитания за цветове и дизайни, независимо колко необичайни и рядко срещани са те.

 

Проектиране на мебели: закриване на несъвършенства и дефекти – редица хора използват мебелите, за да прикрият несъвършенства и дефекти в интериора на къщата или апартамента си. Като примери за такива несъвършенства и дефекти можем да посочим напукани зони по стени, както и неестетически издатини и кривини. Проектирането ще ви улесни доста, ако сте си поставили подобна задача. Все пак за да прикрият успешно въпросните несъвършенства, мебелите трябва да са с определени размери и форми, нали? Услугата „Проектиране според индивидуалните нужди“ ще ви предостави точните размери и форми, от които се нуждаете. В допълнение, благодарение на поръчаните от вас цветове и дизайни във връзка с проектирането на мебелите, ще получите продукти, които не само закриват несъвършенствата и дефектите, но и подобряват значително изгледа и атмосферата в помещението.

 

 

 

Какво трябва да вземете предвид при проектирането на мебели?

 

Когато правите индивидуална поръчка за проектиране на мебели, трябва да се погрижите тя наистина да отговаря на вашите нужди и изисквания, вкусове и предпочитания. В този смисъл ви съветваме предварително да помислите върху няколко аспекта, свързани с проектирането на мебелите. Сред въпросните аспекти са размерът, материалите за производство, дизайнът и т.н.  Нека да кажем малко повече за всеки един от споменатите фактори, свързани с проектирането на мебелите:

 

 • проектиране на мебели: материал – задължително обърнете внимание на това какви материали ще бъдат заложени при проектирането на вашите нови мебели. Материалите по принцип са от огромно значение както за здравината и устойчивостта, така и за външния вид на продуктите от тази категория. Ние от First Class Design работим с всички вносители и производители на плоскости от ПДЧ и МДФ, на мебелен обков и аксесоари, така че можем да ви предложим богата гама от опции и варианти. Повече за ползите и преимуществата на нашата услуга за „Проектиране на мебели по поръчка“ ще научите в последната част от текста.
 • проектиране на мебели: размер – размерът при проектирането на мебели трябва да се прецизира от две гледни точки. Първата е свързана с удобството и комфорта на вас и вашите близки хора при използване на въпросните продукти (особено ако става въпрос за спални, дивани, канапета и т.н.). Докато втората има отношение към това, за което говорихме по-горе, а именно предвиденото пространство в съответната стая или помещение. От намирането на оптималния баланс между въпросните два аспекта зависи и правенето на максимално изгодна за вас поръчка за проектиране на мебели.
 • проектиране на мебели: външен вид и дизайн – и накрая остава да изберете как искате да изглеждат новите ви мебели и да направите съответната поръчка за проектирането им. Съветваме ви освен със своя личен вкус и предпочитания, да съобразите избора си и с интериора и атмосферата на пространството наоколо. Защото дори да бъде направено проектиране на най-изящните и красиви мебели, ако те не се съчетават добре с останалите елементи от интериора, резултатите в естетическо отношение няма да са кой знае колко впечатляващи.

 

 

Проектиране на мебели от First Class Design

 

Проектиране на мебели от First Class Design: оптимален вариант на визия – качество – цена – First Class Design ще ви предложи оптимален вариант на визия, качество и цена по отношение на услугата „Проектиране на мебели“. Професионализмът на нашия екип, както и богатият ни опит във връзка с проектирането на мебели, ни позволяват да сме максимално гъвкави към нуждите на различните клиенти и да им предоставяме най-добрите и изгодни за тях опции.

 

Проектиране на мебели от First Class Design: богата и разнообразна гама – както вече казахме, First Class Design работи с всички вносители и производители на плоскости от ПДЧ и МДФ, както и на мебелен обков и аксесоари. Това ни позволява да предложим разнообразна гама от варианти за проектиране на мебелите, задоволяваща вкусовете и изискванията на всеки един потребител.

 

Проектиране на мебели от First Class Design: експертна консултация – ако имате нужда от експертна консултация по отношение на проектирането на вашите нови мебели, екипът на First Class Design е насреща. Просто обяснете на служителите ни какво точно очаквате от проектирането на мебелите и те ще ви помогнат да го постигнете.