Избери страница

Кухни с извити детайли от МДФ – гланц, мат или фурнир

Луксозни кухни

Защо потребителите залагат на луксозните кухни?

 
Гарантиращо спокойствие и комфорт пространство или ненужен разход, символ на престиж или прекалена показност... Колкото и да са противоположни мненията за луксозните кухни, ясно отчетлива тенденция е тяхното постепенно налагане като вариант в потребителските предпочитания. Основната причина за това се крие в ползите и преимуществата, които луксозната кухня носи на всяко едно съвременно домакинство. В следващите редове ще разгледаме по-важните сред тези ползи и преимущества, каращи все повече хора да поръчват луксозна кухня за своята къща или апартамент.
 1. Луксозни кухни: по-високо качество – в повечето случаи луксозната кухня осигурява и значително по-високо качество на отделните нейни елементи. А това е изключително важно, когато става въпрос например за плотове, домакински уреди и други кухненски принадлежности. Една висококачествена и добре организирана луксозна кухня доста ще ви улесни по отношение изпълнението на ежедневните дейности, като например готвене, миене на чинии, почистване и т.н. Разбира се, не всяка кухня, носеща етикета „луксозна“, ви гарантира подобно високо качество. За да сте сигурни в последното, трябва да обърнете внимание на някои аспекти на луксозната кухня, за които ще поговорм в следващата част от текста.
  Луксозни кухни 1

  Луксозни кухни - спокойствие и комфорт

 2. Луксозни кухни: символ на престиж и социално положение – при всички случаи притежанието на луксозна кухня е белег за престиж и добро социално положение на съответния човек. Белег, който да му носи вътрешно задоволство и удовлетворение, и който да показва пред всички свои гости, приятели и познати. В същото време обаче трябва да имате предвид, че за целта ви е нужна не просто луксозна кухня, а и такава, която е прецизно изпипана от естетическа гледна точка. Само посредством елегантна и изградена с вкус луксозна кухня ще успеете да съберете погледите на своите гости и наистина да им направите добро впечатление.
 3. Луксозни кухни: устойчивост във времето – качеството на луксозните кухни и техните елементи, върху което акцентирахме по-горе, обикновено върви и с гарантирана устойчивост във времето. Устойчивост, за която определено си заслужава да платите по-висока цена. Защото значителната по своите размери инвестиция сега ще се отрази положително върху личните ви финанси в дългосрочен план. Колкото по-надежден и устойчив е един уред или елемент от интериора, толкова по-дълго време ще ви върши работа той и съответно няма да ви се налага да закупувате нов. В този смисъл луксозната кухня за вас може да се окаже не излишен и непремерен разход, а по-скоро възможност за спестяване на средства във времето.

Как да изградите своята перфектна луксозна кухня?

Луксозни кухни 2

Луксозни кухни преимущества

След като сте решили да заложите на луксозна кухня за къщата или апартамента си, ви препоръчваме да изпипате и прецизирате всичко по нея. Все пак реализирането на подобна инвестиция си заслужава само и единствено ако тя удовлетвори напълно вашите нужди и изисквания, вкусове и предпочитания, нали? По-надолу в текста ще изведем няколко съвета, следването на които ще ви помогне да гарантирате максималната функционалност и естетика на новата ви луксозна кухня.
 • внимавайте с подредбата – първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при изграждането на своята перфектна луксозна кухня, е подредбата на отделните уреди и елементи от интериора в нея. Тази подредба е от много голямо значение от функционална гледна точка. Постарайте се задължително да гарантирате лесния достъп до т.нар. „горещи точки“ в помещението (печка, мивка и хладилник). Това са всъщност местата, които най-често ще ви трябват при изпълнение на ежедневни дейности като готвене, миене на чинии и т.н. Безпроблемното достигане до тях ще ви осигури спокойно и ефективно изпълнение на въпросните дейности, както и запазване на високото ниво на чистота в луксозната ви кухня.
 • обърнете внимание на нивата – нивата, на които са разположени шкафове и други подобни елементи от интериора на луксозната кухня, трябва да бъдат съобразени с вашия ръст. Така ще се избегнaт някои неудобства и неприятни ситуации в ежедневието. Предполагаме, че не бихте искали всеки път, когато предстои да слагате или да изваждате нещо от даден шкаф, да ви се налага да се качвате на стол или стълба.
 • гарантиране на необходимите количества светлина – светлината е важна за всяко помещение в дома, а на мястото, където се занимавате с приготвяне на храната – още повече. Така че се погрижете да изградите луксозната си кухня по такъв начин, че в нея винаги да могат да бъдат набавени необходимите количества светлина. Повече от ясно е, че в центъра на луксозната кухня ще се намира основното осветително тяло в помещението. Освен него обаче, трябва да се предвиди пространство и за допълнителни осветителни тела. Такива вероятно ще са ви нужни най-вече около горещите точки в луксозната кухня, за които говорихме по-горе.
 • кошче за боклук – то може да ви се струва като маловажен елемент, но всъщност не е така. С оглед запазването на чистотата и подредбата във вашата луксозна кухня, е добре кошчето за боклук да бъде разположено на подходящо място, позволяващо ви във всеки един момент да изхвърляте бързо и лесно отпадъците в него. Най-удачно за целта е пространството под мивката. Някои модели луксозни кухни включват и модерни системи за събиране и съхранение на отпадъците, които ще ви улеснят доста по отношение поддържането на чистия и спретнат външен вид на луксозната кухня.
Луксозни кухни 3

Луксозни кухни - устойчивост във времето

Луксозни кухни от First Class Design

Луксозни кухни от First Class Design: визия, качество и цена – First Class Design ще ви предложи най-добрата комбинация между визия, качество и цена по отношение изграждането на луксозна кухня. Благодарение на нашия опит и професионализъм ще получите на достъпна цена качествена и устойчива луксозна кухня, която ще се запази в отлично състояние за доста дълъг период от време.

Луксозни кухни от First Class Design: разнообразие от опции -  в каталога на First Class Design е налице голямо разнообразие от опции в категория „Луксозни кухни“. Луксозни кухни, различаващи се по тип и структура, цветове и дизайни, и даващи ви възможност да си изберете наистина най-подходящия вариант за вашата къща или апартамент.

Луксозни кухни от First Class Design: експертна консултация – ние от First Class Design с радост ще ви предоставим експертна консултация във връзка с изготвянето на проекта за новата ви луксозна кухня. Само трябва да ни кажете как точно си представяте перфектната луксозна кухня и екипът ни ще ви помогне тя да стане реалност.

 

Защо потребителите залагат на луксозните кухни?
Как да изградите своята перфектна луксозна кухня?
Луксозни кухни от First Class Design