Избери страница

Кухни с лицеви елементи от МДФ фурнир

Проектиране на кухня

 

Основни грешки, които се допускат при проектиране на кухня

Проектирането на кухнята е много по-сложен процес, отколкото повечето потребители си мислят. За правилното му провеждане и получаването на ефективни резултати от него е нужно да бъдат спазени редица изисквания и критерии. Налага се да се вземе предвид как разположението на отделните елементи от интериора ще повлияе върху цялостната функционалност и естетика на помещението, кои места и точки са най-важни за изпълнението на ежедневните дейности (готвене, миене на чинии и т.н.), както и кои външни фактори биха могли да окажат положително или негативно въздействие върху общия изглед и атмосфера. Ето основните грешки, които е възможно да се допуснат при проектиране на кухня:
 • проектиране на кухня: затрудняване достъпа до кухненския триъгълник – понятието „кухненски триъгълник“ се използва, за да бъдат обозначени най-важните и горещи точки в кухнята, а именно печката, хладилника и мивката. Една от най-сериозните грешки, които можете да допуснете при проектиране на помещението, е да не осигурите достатъчно лесен достъп до въпросните точки. Това ще ви затрудни значително не само в приготвянето на ежедневните ястия, но и в на пръв поглед лесни и прости дейности като миенето на чиниите, както и оставянето и съответно изваждането на хранителните продукти от хладилника. Следователно бихме ви препоръчали при проектирането на кухнята най-напред да се погрижите за достъпа до въпросните места и едва впоследствие да обърнете внимание на всички други елементи от интериора и дизайна.
  Проектиране на кухня 1

  Проектиране на кухня специфики

 • проектиране на кухня: шкафове, разположени на прекалено голяма височина – при проектирането на кухнята доста често се допускат грешки във връзка с определянето на височината и разположението на отделните шкафове. Подобни грешки при проектирането на кухнята е вероятно да доведат до затруднения по отношение използването на въпросните шкафове. Затова ви съветваме при проектиране на кухнята задължително да съобразите височината, на която са разположени шкафовете, с вашия собствен ръст. По този начин няма да ви се налага всеки път да се качвате на стол или стълба, за да ги достигнете, което определено би било значително неудобство за вас.
 • проектиране на кухня: закриване на абсорбатора – ясно е, че абсорбаторът не е най-привлекателният и естетически издържан елемент в кухнята. Именно поради тази причина редица потребители правят всичко възможно при проектирането на помещението да го скрият от погледа си. Методите за постигане на подобна цел, използвани при проектирането на кухнята, могат да бъдат много – от вграждането на абсорбатора в тайници до натрупването на разнообразни интериорни елементи около него. Споменатата практика при проектирането обаче не е особено полезна за цялостната атмосфера в кухнята, защото може да навреди на надеждната абсорбация. Не забравяйте, че абсорбацията е един от най-важните фактори, които спомагат за премахването на нежеланите миризми и създаването на подходящи условия за обитаване на помещението.
 • проектиране на кухня: неосигуряване на достатъчна светлина – в процеса по проектиране на кухнята трябва да се има предвид, че тя е сред помещенията, в които са нужни най-големи количества светлина. Освен основния източник на осветление, разположен в централната част на кухнята, обикновено трябва да се поставят и допълнителни такива около т.нар. горещи точки, които споменахме по-горе. Така че ви препоръчваме при проектирането да предвидите пространство и за въпросните допълнителни източници на осветление, за да можете при необходимост да ги добавите без никакъв проблем.

Защо професионалното проектиране на кухня е най-добрият вариант за вас?

 1. Професионално проектиране на кухня: недопускане на споменатите грешки – както сами разбирате, всяка една от споменатите по-горе грешки при проектиране на кухнята е възможно да причини сериозен дискомфорт в ежедневието ви. За да избегнете подобен дискомфорт, ви препоръчваме да заложите на професионалното проектиране на кухня. Когато проектирането на кухнята ви се извършва от специалисти с богат опит в областта, със сигурност всеки един елемент ще бъде взет под внимание – от лесния достъп до горещите точки до осигуряването на необходимата абсорбация, както и на достатъчни количества светлина в помещението. Крайният резултат от професионалното проектиране на кухня ще бъде получаването на едно функционално и приятно за окото кухненско помещение, в което ще се чувствате отлично и ще можете безпроблемно да изпълнявате дейности като готвене, миене на чинии и т.н.
  Проектиране на кухня 2

  Професионално проектиране на кухня

 2. Професионално проектиране на кухня: получаване на допълнителни ползи – всеки специалист, който се е занимавал дълго време с проектиране на кухни, знае как да отговори по най-добрия начин на нуждите и изискванията на клиента, и освен това да му предостави още допълнителни ползи. Въпросните ползи при проектирането на кухнята са свързани с подредбата на интериора по начин, позволяващ да се запълнят максимално празните пространства и да се прикрият несъвършенства като напукана стена или пък неестетически издатини и кривини. Така вследствие на процеса по проектиране ще постигнете оптимална визия на своята кухня, с която ще впечатлявате всички свои гости, близки хора и приятели.
 3. Професионално проектиране на кухня: преимущества по отношение на разходите – когато сами се занимавате с проектирането на кухнята си, винаги съществува риск от неправилна преценка на разходите. Грешка, която може да доведе до излишно натоварване на личния или семейния бюджет и дори до невъзможност за завършване на преустройствените дейности в дома ви. Професионалното проектиране на кухнята ще ви спести подобни главоболия, тъй като избраната от вас фирма или специалисти ще изготвят индивидуален проект, отговарящ напълно на заложените от вас финансови параметри.

Проектиране на кухня от First Class Design – ползи и преимущества за клиента

Проектиране на кухня 3

Проектиране на кухня ползи

Проектиране на кухня от First Class Design: оптимален вариант на визия – качество – цена – избирайки First Class Design, вие ще си гарантирате оптимално съчетание между визия, качество и цена по отношение проектирането на новата ви кухня. Богатият ни опит във връзка с проектирането на кухни по поръчка ни позволява да сме максимално гъвкави към изискванията на клиента, и да му предоставяме точно това, от  което се нуждае.

Проектиране на кухня от First Class Design: богат избор от опции –  при проектирането на кухнята First Class Design ще ви предложи богат избор от опции по отношение структурата, цветовете и дизайните. Така ще можете да се насочите наистина към най-подходящата такава, отговаряща както на вашия вкус и предпочитание, така и на характеристиките на къщата или апартамента ви.

Проектиране на кухня от First Class Design: провесионален съвет и консултация – служителите ни са насреща винаги когато имате нужда от професионален съвет и консултация във връзка с проектирането на новата си кухня. Само ни кажете какво точно искате по отношение на функционалността или естетическия вид на кухненското помещение и ние ще ви помогнем да го постигнете.

Основни грешки, които се допускат при проектиране на кухня
Защо професионалното проектиране на кухня е най-добрият вариант за вас?
Проектиране на кухня от First Class Design – ползи и преимущества за клиента