Избери страница

Състарени кухни

Дизайн на кухня

 

 

Дизайнът на кухнята и подредбата на отделните уреди и елементи от нейния интериор е от голямо значение не само за външния вид, но и за функционалността на помещението. Това на практика означава, че трябва да се отнесете доста внимателно и отговорно към процеса по изграждане на дизайна на кухнята. За да ви улесним в така поставената пред вас задача, в следващите редове ще поговорим за полезните практики при структурирането на интериора, както и за символиката на отделните цветове. В допълнение, ще разберете защо професионалните дизайни на кухня, осъществявани от First Class Design, са идеалната опция за вашия дом.

Изграждане на подредбата и дизайна на кухнята – полезни съвети и практики  

Дизайн на кухня 1

Изграждане на дизайн на кухня

 Започваме със самото изграждане на структурата на кухненския интериор. То трябва да бъде направено така, че да отговори по най-добрия начин както на функционалните, така и на естетическите изисквания. Ето полезните съвети и практики, които ще ви помогнат за създаването на удачна подредба и дизайн на кухнята:

  • дизайн на кухнята: започнете от „горещите точки“ – „горещи точки“ наричаме местата в кухнята, които са ви най-нужни за извършване на ежедневните дейности. Става въпрос най-вече за печката, мивката и хладилника. При изграждането на дизайна и подредбата на помещението е нужно да вземете предвид осигуряването на достатъчно лесен достъп до въпросните зони. Ако такъв не бъде налице, е възможно доста да затрудните деня си, особено що се отнася до кухненските задължения и отговорности. Едва след като сте готови с „горещите точки“, можете да преминете към останалата част от интериора и дизайна на кухнята.
  • дизайн на кухнята: внимавайте с нивата на шкафовете – шкафовете всъщност са един доста важен елемент от подредбата и дизайна на кухнята, тъй като обикновено се използват почти всеки ден. Това е така, защото непрекъснато се налага в тях да се слагат най-различни неща – от хранителни продукти до прибори и инструменти. Особено внимание обърнете на нивата на височина, на които са разположени въпросните шкафове. Нивата на височина задължително трябва да бъдат съобразени с вашия собствен ръст. В противен случай ще ви се налага всеки път да използвате стол или стълба, за да ги достигнете, което едва ли би било много приятно и комфортно за вас.
  • Независимо дали според дизайна на кухнята ще изберете декоративен, островен или аспиратор за вграждане, той трябва да е добре разчетен като капацитет спрямо кубатурата на кухнята.
  • дизайн на кухнята: система за отпадъци – в част от модерните кухни могат да се видят системи за събиране и съхранение на отпадъците. Подобни системи са много полезни не само по отношение на функционалността на помещението, но и от гледна точка на целите на дизайна.

Дизайн на кухнята – какво символизират отделните цветове? 

Продължаваме със символиките на отделните цветове и въздействието, което те носят при изграждане дизайна на кухнята. Ето главните цветове, използващи се в дизайните на повечето съвременни кухни:

Дизайн на кухня 2

Професионален дизайн на кухня

Бяло – белият цвят по принцип е подходящ както за кухнята, така и за дизайна на всяка друга стая от къщата или апартамента. Свързва се с невинността и чистотата на човешката душа, и носи спокойствие и комфорт. Основно преимущество от използването на белия цвят в дизайна на кухнята е това, че може да бъде комбиниран с почти всички други цветове и нюанси.

Червено – присъствието на червено в дизайна на кухнята е силно препоръчително, тъй като се смята, че този цвят събужда апетита на човека. Други неща, с които се свързва червеният цвят, са емоцията, положителната енергия и романтиката.

Синьо –  синьото е цветът на небето и морето, на способността за мечтаене и липсата на лимити. По-често е използван в спалните и детските стаи. Но това не пречи да го добавите към дизайна на вашата кухня, ако ще ви помогне за естетическите ефекти, които искате да постигнете.

Зелено –  зеленото също не е най-предпочитаният цвят, когато става въпрос за дизайни на кухни. Така или иначе обаче и той си има своите ползи и преимущества, и може да бъде използван в определени цветови комбинации. Като цвят, символизиращ природата, зеленото създава усещане за свежест, жизненост и оптимистични перспективи.

Жълто – жълтият цвят все повече се среща в дизайните на съвременните кухни. Кухня, в чийто дизайн преобладава жълтото, ще ви помага по време на закуска например да започвате деня с добро настроение, както и да чувствате прилив на енергия и решителност за справяне с предстоящите ангажименти и предизвикателства в личен и професионален план.

Дизайн на кухня 3

Подредба и дизайн на кухнята

Кафяво – кафявото е подходящ цвят за дизайните на тези кухни, в които се търси елегантност и аристократичност. Различните дизайни на кухнята, включващи кафявия цвят, биха могли да ви помогнат да вкарате допълнителни дози стил и елегантност в своя дом , с които да очаровате всички гости, приятели и познати.

Черно – черният цвят често бива прибързано отбягван поради съвсем естествените асоциации с тъга и мрачно настроение. Истината обаче е, че ако не се прекалява с количеството му, той може да бъде успешно добавен в дизайните на почти всички стаи в дома, в това число и кухнята. Подобно на кафявото, черният цвят носи усещане за неподправен стил и елегантност, добър вкус и високо социално положение.

Дизайн на кухнята от First Class Design

Дизайн на кухнята от First Class Design: оптимален вариант на визия – качество – цена – богатият опит на First Class Design във връзка с изграждане дизайна на кухни ни позволява да сме максимално гъвкави към вкусовете и предпочитанията на различните клиенти. Ние ще ви предложим оптимален вариант за дизайн на новата ви кухня, комбиниращ естетична визия, отлично качество и изгодна цена.

Дизайн на кухнята от First Class Design: възможност за експертна консултация – винаги когато имате нужда от консултация във връзка със съставянето на проекта за дизайн на кухнята, First Class Design e насреща да ви помогне. Просто ни кажете каква визия на кухнята искате да постигнете и ние ще ви насочим към правилните стъпки и действия по отношение на нейния дизайн.

 
Изграждане на подредбата и дизайна на кухнята – полезни съвети и практики
Дизайн на кухнята – какво символизират отделните цветове?
Дизайн на кухнята от First Class Design